A kínai városok gyorsan fejlődnek a Kearney tanácsadó cég szerint

A kínai városok gyorsan növekednek – jelentette a China Securities Journal a Kearney globális vezetési tanácsadó cég által hétfőn közzétett Global Cities Report 2021-re vonatkozó jelentésére hivatkozva.

A Global Cities Report, amely a Global Cities Indexből (GCI) és a Global Cities Outlookból (GCO) áll, átfogó elemzést ad a globális városok jelenlegi versenyképességéről és a jövőbeli kilátásairól.

A világ több mint 230 nagyvárosának átfogó elemzése alapján a 2021-es Global Cities Index 156 várost sorol fel, köztük 31 kínait.

Az idei index azt mutatja, hogy Európa és az Egyesült Államok városai továbbra is az élen járnak, miközben az ázsiai városok gyorsan felzárkóznak, és a kínai városok növekedési üteme a legmagasabb.

A 2021-es indexben Peking, Hongkong és Sanghaj a világ 10 legjobb városa között szerepel, ami megfelel a listán szereplő amerikai városok számával, ezek New York, Los Angeles és Chicago, illetve meghaladja Európa és más ázsiai-csendes-óceáni térségek számát.

Más kínai városok, például Hangcsou, Csengtu, Changsha, Xi’an és Suzhou pontszámai és értékelései nőttek a kifinomultabb menedzsmentnek, a jobb üzleti környezetnek, a kreatívabb városi stílusnak és a rugalmasabb kapcsolatnak köszönhetően.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük