Hétfőn kezdődött Kínában a COP15 találkozó első szakasza

Hétfőn kezdődött Kunmingban a COP 15 elnevezésű konferencia, amelyen az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezményének tagjai vesznek részt.

A találkozó október 11. és 15. között kerül megrendezésre és programpontjai között szerepelnek többek között az éghajlatváltozásról és az ökológiai megőrzésről szóló fórumok is.

Az eseményre több mint 1800 képviselő gyűlik össze online és offline.

A biológiai sokféleség megőrzésének érdekében a nemzetközi közösség 2010-ben 20 cselekvési célt tűzött ki – mondta Liu Sijia, a Biológiai Sokféleség Egyezmény titkárságának kommunikációs munkatársa. Sajnálatos módon eddig a célok egyike sem valósult meg teljes mértékben – tette hozzá a szóvivő.

A konferencia második szakaszában – amelyet várhatóan jövőre tartanak – felülvizsgálják a „2020 utáni globális biológiai sokféleség célkitűzéseit”, amelyhez a nemzetközi társadalom nagy reményeket fűz – közölte Liu.

A Biológiai Sokféleség Egyezmény 1993. december 29-én lépett hatályba. Kína az leső országok között csatlakozott az Egyezményhez, amelynek jelenleg 196 Részes Fele van. Az Egyezmény legfőbb döntéshozó szerve a Részes Felek Konferenciája (Conference of the Parties, COP), melynek feladata az Egyezmény működésének irányítása és a döntések végrehajtásának ellenőrzése.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük