4,9 százalékos növekedést mutat a fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalma

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (NBS) hétfői adatai alapján idén októberben a fogyasztási cikkek teljes kiskereskedelmi értékesítése országosan 4,9 százalékkal nőtt előző év azonos időszakához képest és így elérte a 4,05 billió jüant (mintegy 633 milliárd amerikai dollárt).

Az idén januártól októberig tartó időszakban a fogyasztási cikkek összes kiskereskedelmi értékesítése 14,9 százalékkal nőtt előző év azonos időszakához képest és 9,4 százalékkal mutat többet a 2019-ben mért adatoknál.

Az októberi számok alátámasztják azt a tényt, hogy a fogyasztói piac élénkülése nem állt meg – mondta Fu Linghui, az NBS szóvivője.

Az NBS adatai alapján az idén januártól októberig tartó időszak alatt az online kiskereskedelmi értékesítés 17,4 százalékkal nőtt előző év azonos időszakához képest, és elérte a 10,38 billió jüant.

Fu kifejtette, hogy gyorsan változó nemzetközi környezet valamint a tomboló világjárvány nem kedvez a személyes kapcsolattartást igénylő fogyasztási tevékenységeknek.

Bízik azonban abban, hogy Kína gazdasági fellendülése, a foglalkoztatás növelése, a lakosság jövedelmének növekedése és a szociális védőháló javulása fenntartja a fogyasztás növekedését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük