Fogyasztásra ösztönöznek Kína nagyvárosai

Az év végéhez közeledve egyre több kínai nagyváros vezet be a fogyasztás ösztönzésére irányuló új intézkedéseket.

Az árufogyasztás ösztönzésének egyik kulcsfontosságú területe az új energiával hajtott járművek (New Energy Vehicle – NEV) értékesítésének elősegítése. A dél-kínai Kuangcsou 2022-ig 80 000 darabra szeretné növelni az egy év alatt értékesített energiatakarékos járművek számát. Sencsen városa pedig tovább lazítja az elektromos járművek igénylésének korlátozásait az értékesítés ösztönzésének érdekében.

A délkelet-kínai Csüancsouban az 50 000 jüan feletti új energiával hajtott járművek vásárlásakor a fogyasztók 5 000 jüan támogatást kapnak. A Hongqi márka bizonyos modelljére a fogyasztók akár 60 000 jüan támogatást is igénybe vehetnek az északkelet-kínai Csilin tartományban.

Cui Dongshu, a Kínai Személygépkocsik Szövetségének főtitkára elmondta, hogy az előrejelzések szerint Kína új energia jármű termelése idén eléri a 2,4 millió darabot. Hozzátette, hogy jövő év elején további intézkedések bevezetése várható az elektromos járművek vásárlásának ösztönzésére.

A Pekinghez hasonló városok számára a bevásárlóközpontok építése a fogyasztás ösztönzésének egyik kulcsa. A pekingi Csaojang kerület több mint tíz bevásárló utca építését tervezi. Az észak-kínai Tiencsin önkormányzata pedig a közelmúltban négy új bevásárlóközpont építését jelentette be.

Több nagyváros kuponokat bocsát ki a fogyasztás ösztönzése érdekében. Az észak-kínai Tajjüan 60 millió jüan,  a délkelet-kínai Hsziamen pedig 20 millió jüan értékű szelvényt bocsátott ki.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük