A Huawei új Innovációs Központtal erősíti malajziai jelenlétét

A Huawei kedden bejelentette, hogy fokozni szeretné digitalizálási erőfeszítéseit Malajziában. A kínai távközlési óriás egy regionális digitális központ építését tervezi az országban.

A vállalat a malajziai piacra lépésének 20. évfordulóját ünneplő megemlékezés keretin belül mutatta be újonnan felújított és korszerűsített Innovációs Központját (CSIC).

Ismail Sabri Yaakob maláj miniszterelnök díszvendégként vett részt a rendezvényen, ahol méltatta a Huawei azon erőfeszítéseit, amelyeknek célja Malajzia digitális átalakulásának felgyorsítása.

A miniszterelnök köszönetet mondott a Huawei-nek azokért a lépésekért, amelyek a jobb összeköttetés megteremtésével és az ország különböző közösségeinek összehozásával segítik áthidalni az ország digitális megosztottságát.

A Huawei Malaysia vezérigazgatója, Michael Yuan elmondta, hogy az elmúlt két év megmutatta a világnak a digitális infrastruktúra kiépítésének fontosságát, és rávilágított a nagyobb együttműködés és integráció szükségességére.

„Szükségünk van egymásra, és arra is rájöttünk, hogy a globális integráció és a méretgazdaságosság hatékonyabbá teheti az egész világot.”

Az Innovációs Központ megnyitóján olyan hálózati infrastruktúra-eszközök is bemutatásra kerületek, amelyek az 5G és a telekommunikáció legújabb technológiai vívmányait használják. A rendezvényen kiemelték még a Huawei úgynevezett RuralStar bázisállomás-megoldásait, amelyek hatékonyan képesek kezelni a lefedettségi problémákat akár rendkívül távoli helyeken is.

A digitális együttműködés továbbra is kulcsfontosságú része Kína és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) között fennálló együttműködésnek.

Ismail Sabri sürgette a szövetség országait, hogy erősítsék meg az együttműködést a digitális gazdaság, az infrastruktúra átalakítása, valamint az összeköttetés terén annak érdekében, hogy az ellátási láncok továbbra is bővüljenek és akadálytalanok maradjanak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük