A kanadai Youtuber közelebb hozza Csunkingot a világhoz

A délnyugat-kínai metropolisz, Csunking utcáin sétálva Alex White, a kanadai Youtuber egy-egy kellemes meglepetéssel találkozott.

Alex White-nak is voltak előítéletei, mielőtt a városba látogatott. 2019-ben feleségével úgy döntöttek, hogy a karácsonyi ünnepeket Kínában töltik egy olyan városban, amelynek lakossága nagyjából megegyezik kanadai otthonával, így találtak rá Csunkingra.

Amikor Csunkingot kutatta az interneten, kevés releváns eredményt talált, és az egyik kép azt sugallta, hogy nagyon szennyezett a város.

De amikor ott voltak, a belváros sokkal jobb benyomást tett a párra.

„Csungking csodálatos infrastruktúrával rendelkezik, még jobb, mint New York vagy bármely más város, ahol valaha jártam. Az épületet átszelő egysínek csodálatosan megtervezettek, nem is beszélve a város mintegy 14 000 hídjáról” – mondta White.

Megelégedve a mintegy 30 millió lakosú Csonking város kreatív várostervezésével, White úgy döntött, hogy később újra ellátogat a városba. A Covid-19 világjárvány hirtelen kitörése azonban a youtuber útjában állt.

Mivel a Kínában való tartózkodás átmenetileg szinte lehetetlen álommá vált, White segített egy kínai és külföldi Youtuberekből álló személyzeti hálózat kiépítésében, abban a reményben, hogy megkönnyítse a városról készült légifelvételek és egyéb képek cseréjét.

A hálózaton keresztül megosztott anyagok felhasználásával Alex White minden héten feltesz egy videót a videómegosztó platformra, amely útmutatást ad Csunking jellegzetes hídjairól és felhőkarcolóiról.

A Reporterfy Media nevű csatornáját több mint 90 000 követővel rendelkező kanadai youtuber munkája sok emberben megváltoztatta a városról és az országról alkotott benyomását.

„Sokan nem ismerték jól Csunkingot, amíg meg nem látták a videómat. Tetszett nekik ez a város, és megváltoztatták korábbi nézeteiket Kínáról” – mondta. „Ez az, amit tenni akarok, olyan videókat hagyni hátra, amelyek időtlenek, tanulságosak, és a jövőben sem veszítik el dicsőségét.”

Ezenkívül White bemutatta a tengerentúli vloggerek egy csoportját az iChongqingnek, Csunking helyi angol híroldalának, segítve a város legújabb technológiájának és a növekvő turizmusnak a bemutatását.
A járvány enyhülésével végre lehetősége nyílt szeptemberben ellátogatni Csunkingba. Abban a pillanatban, ahogy White kiszállt a gépből, alig várta, hogy végre videózhasson.

„Nem akarok lemaradni egyetlen darabról sem a karanténfolyamatból, és meg akarom mutatni a világnak. Szerintem Kína bölcs munkát végzett” – mondta. „Amikor a gép leszállt, megkezdődött a karanténmunka, amely nem hagyott teret az esetleges kockázatoknak. A technológia is sokat segít, mint például a kapcsolatkövetés, az egészségügyi QR-kód és a WeChat-en megjelenő teszteredmény.”

„Csongking az én városom” – mondta a kanadai YouTuber -, „és azt akarom, hogy a világ lássa minden szépségét.”


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük