A lengyel tejtermelők a virtuális jelenlét mellett döntenek a CIIE-n

A COVID-19 világjárvány jelenlegi negyedik hulláma miatt több nemzetközi kiállító nem tudta bemutatni termékeit a Sanghajban szerdán véget ért Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE), de a szervezők virtuális platformot biztosítottak minden érdeklődő kiállító számára.

A Lengyel Tejipari Kamara (PIM), az ország legnagyobb tejipari szervezete, úgy döntött, hogy gyakorlatilag bemutatja tagjainak online portfólióját, az UHT (ultramagas hőmérsékletű) tejtől és a tejportól a sajtok széles skálájáig.

„A nagy kínai kereskedelmi vásárok, például a CIIE szervezői nagyon hatékonyan alkalmazkodtak a külföldi kiállítók új körülményeihez és nehézségeihez” – mondta Agnieszka Maliszewska, a PIM igazgatója a Xinhua-nak.

A lengyel tej és tejtermékek régóta jelen vannak a kínai boltok polcain, és egyre népszerűbbek a fogyasztók körében. A Maliszewska ezt a sikert a lengyel tej első osztályú minőségének tulajdonítja. „Mindig hangsúlyozom, hogy termékeink a legjobb minőségű tejből, hagyományos receptek szerint és szeretettel készülnek.”

„A lengyel tejtermékek egyre jobban felismerhetőek a kínai piacon, nem utolsósorban a PIM elkötelezettségének és szakértelmének köszönhetően” – mondta.

A koronavírus-járvány ellenére a lengyel tejtermékexport Kínába nőtt 2020-ban, és idén is tovább növekszik.”

Maliszewska méltatta a China Railway Express-t (CRE) a Lengyelország és Kína közötti „professzionális” teherszállítás egyik fő tényezőjét. „Tudom, hogy a lengyel cégek, köztük tejtermelőink is vasúti árufuvarozást használnak, ami gyors és biztonságos. Több PIM tagvállalatnak érdemes megfontolni a CRE használatát. – mondta.”

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük