Kis- és középvállalkozások (kkv-k) és kapcsolódó iparágak fejlesztése Kínában

A 14. Kis- és Középvállalkozások Expo (Yulin·Kína) és a 12. Kínai (Yulin) Hagyományos Kínai Orvoslás Expo november 12-én kezdődött Yulinban, a dél-kínai Guangxi Zhuang autonóm régió prefektúra szintű városában, hogy fellendítetsék a kis- és középvállalkozások (kkv-k) és az azokhoz kapcsolódó iparágakat.

A SMEs Expo olyan iparágakra összpontosít, mint a feldolgozóipar, az egészségügy, a kereskedelem és a logisztika, a lakhatás és az autóipar stb., és hét kiállítási területtel büszkélkedhet. A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) Expo a TCM-re és a fűszerekre összpontosít. Mindkét kiállítás célja a kapcsolódó iparágak magas színvonalú fejlődésének elősegítése.

A szervezőbizottság szerint az Expos ideje alatt 35 projektet írtak alá összesen 51,879 milliárd jüan befektetéssel, köztük egy projektet több mint 10 milliárd jüan befektetéssel és 17 projektet, amelyek egyenként több mint egymilliárd jüan befektetéssel, gépekkel, új anyagokkal, textil- és ruházati és elektronikus információval, kereskedelemmel és logisztikával, jelentős egészségügyi, kulturális és turizmussal és más kulcsfontosságú ágazatokkal.

Yulin kis- és középvállalkozásai gyorsan növekedtek a reform és a nyitás óta, így a város a kis- és középvállalkozások híres városává, valamint Dél-Kína orvostudományának és fűszereinek fővárosává vált – mondta Mo Hua, Yulin pártfőnöke.

2004 óta 13 kis- és középvállalkozási kiállítást és 11 TCM Expo ülést tartottak Yulinban, és 17 évnyi művelés után az Expos márkakiállításokká vált, amelyek széles befolyással bírnak a Kína-ASEAN szabadkereskedelmi övezetben – monta Mo.

Az adatok azt mutatják, hogy jelenleg Yulinnak 82 000 kkv-ja van, köztük 650 páratlan, amelyek éves fő üzleti bevétele meghaladja a 20 millió jüant.

Megtudtuk, hogy a SMEs Expo 13 szekciója a 2004-es indulása óta összesen több mint 16 000 kiállítót vonzott, a TCM Expo 11 szekciója pedig a 2009-es indulása óta több mint 14 000 kiállítót vonzott. A kiállításokon keresztül Yulin városa több mint 1400 befektetési szerződést írt alá több mint 350 milliárd jüan összértékben.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük