Xi Jinping videomegbeszélést folytatott Joe Bidennel

Hszi Csin-ping kínai elnök november 16-án videomegbeszélést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel Pekingben.

Hszi Csin-ping szerint egészséges és stabil Kína-USA kapcsolatra van szükség Kína és az Egyesült Államok fejlődésének előmozdításához, valamint a békés és stabil nemzetközi környezet fenntartásához, beleértve az olyan globális kihívásokra adott hatékony választ, mint az éghajlatváltozás és a COVID-19 járvány.

Kínának és az Egyesült Államoknak tisztelnie kell egymást, békében kell együtt élnie, és együtt kell működnie a kölcsönös előnyök érdekében. Mindkét nemzet javát szolgálja, és elvárja a nemzetközi közösség is.

Joe Biden elmondta, hogy az amerikai-kínai kapcsolatok a legfontosabb kétoldalú kapcsolat a világon. Az Egyesült Államok nem törekszik a kínai rendszer megváltoztatására, nem próbál ellenállni Kínának a szövetségek megerősítésével, és nem kíván konfliktusba keveredni Kínával.

Az Egyesült Államok kormánya elkötelezte magát a hosszú és következetes egy-kínai politika mellett, nem támogatja „Tajvan függetlenségét”, és reméli, hogy fenntartja a békét és a stabilitást a Tajvani-szorosban.

Az Egyesült Államok kész együttműködni Kínával a kölcsönös tisztelet és a békés egymás mellett élés, a kommunikáció erősítése, a félreértések csökkentése, a nézeteltérések konstruktív egyesítése, valamint az együttműködés erősítése alapján azokon a területeken, ahol az USA és Kína érdekei közel állnak egymáshoz.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük