A gyorsvonat eléri az északkelet-kínai Csangbaj-hegységet

Pénteken üzembe helyezték az északkelet-kínai Jilin tartományban a Csangbaj-hegység lábát elérő új nagysebességű vasútvonalat.

A G9127-es vonat 7:35-kor indult a tartomány fővárosában található Csangcsun pályaudvarról Changbaishan állomásra, ezzel megkezdte a vasútvonal hivatalos működését.

A leggyorsabb vonat mindössze két óra 18 perccel viszi az utasokat Csangcsunból a több mint 300 km-re lévő, újonnan épült Changbaishan állomásra.

A 250 km/órás tervezett sebességű vasút nyolc órára rövidíti le az utazási időt Peking és a Csangbaj-hegység között.

„Ez egy nagysebességű vasútállomás, ahonnan nagyszerű festői kilátás nyílik. A váróteremben állva látom a hatalmas őserdőt” – mondta Wang Peng, egy csangcsuni turista, miután leszállt a Changbaishan állomáson.

A Changbai-hegység délkeleti részén fekvő üdülőhely a lenyűgöző Tianchi krátertaváról, az őserdőkről és számos híres sípályáról híres. Tavaly az üdülőhely több mint 700 000 turistát fogadott.

Geng Deyong, a hegyek védelméért és fejlesztéséért felelős irányítóbizottság turisztikai tisztviselője elmondta, hogy az új nagysebességű vasútvonal több turistát vonz majd, évente mintegy 10 millió látogatóval.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük