Kína tenni fog a hazai és nemzetközi logisztikai ellátási láncok fejlesztéséért

A Közlekedési Minisztérium (MOT) több lépést is fog tenni a hazai és nemzetközi logisztikai ellátási láncok folyamatos támogatása érdekében – jelentette csütörtökön a Shanghai Securities News.

A csütörtöki országos közlekedési munkakonferencián az MD képviselője szerint a tárca teljes mértékben átveszi a nemzetközi logisztika koordináló munkamechanizmusának szerepét.

Az MOT statisztikái szerint november végéig Kína 14 000 tehervonatot és 74 000 nemzetközi teherjáratot üzemeltetett Kína és Európa között, ami 20,3, illetve 25,8 százalékos növekedés. Összesen 2,415 millió tonna árut szállítottak nemzetközi útvonalakon, ebből 1,93 milliárd csomagot szállítottak Hongkongba, Makaóba és Tajvanba, Kínába, valamint külföldi országokba és régiókba. A nemzetközi közúti szállítás volumene elérte a 42 millió tonnát, ami az előző év azonos időszakának felel meg.

A következő lépésben a MOT felgyorsítaná a nemzetközi logisztikai csatornahálózat fejlesztését, valamint a vasúti és autópálya-kikötők rakománytorlódási problémájának megoldására fog törekedni.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük