Cenhszi a kőfeldolgozó ipar környezetbarát, magas színvonalú fejlesztésére törekszik

A dél-kínai Kuanghszi-Csuang Autonóm Régió területén található Cenhszi városa felgyorsítja kőbányászati tevékenységének zöld átalakítását, azzal a céllal, hogy kő-újrahasznosítási bázissá, valamint nemzeti zöldbánya-bemutató területté váljon.

Cenhszi, az ötödik kínai kő- és építőanyag-kiállításon jelentette be ambícióit, amely december 8. és 12. között került megrendezésre.

Az idei kiállításon mintegy 289 vállalkozás képviseltette magát, és 16 bányászattal és kőfeldolgozással kapcsolatos projektet zártak le a megnyitó ünnepségen.

A kiállításnak köszönhetően Cenhszi több mint 20 milliárd jüan értékű kőtermék-adásvételi szerződést, és 78 beruházási projektet írt alá az elmúlt négy évben – mondta Luo Weixiong, Cenhszi önkormányzati pártbizottságának párttitkára. Luo megjegyezte továbbá, hogy a Cenhszi kőexpo ma már Kína egyik legismertebb professzionális kőkiállítása.

Cenhsziben – Kína egyik legfontosabb gránitfeldolgozással foglalkozó városában – 114 kőipari vállalkozás működött a 2021-es októberi adatok alapján. A termelési érték elérte a 8,12 milliárd jüant, és a vállalkozások 12 000 embernek kínáltak munkát.

A város 2012-ben kezdeményezte a kőfeldolgozással foglalkozó ipar korszerűsítését és átalakítását. A város a technológiai fejlesztéseket is szorgalmazza, és eddig 10 zöld gránitbányát épített. Ezenkívül kidolgozott olyan új feldolgozási technikákat, amelyek megduplázzák a nyersanyaghozamot és a feldolgozási folyamatokba szilárd hulladékot hasznosító vállalkozásokat is bevont.

Folyamatban van továbbá egy 30 milliárd jüan összbefektetéssel megvalósuló kő-újrahasznosítással foglalkozó ökológiai ipari park építése is.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük