A mesterséges intelligenciával kapcsolatos technológia hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás-csökkentéshez

A közelmúltban kiadott fehér könyv szerint a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos technológia nagy mértékben hozzájárulhat a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, a becslések szerint 2060-ra legalább 70 százalékkal, több mint 35 milliárd tonnával csökkentve a szén-dioxid kibocsátást.

A Baidu és az International Data Corporation (IDC) által közösen összeállított fehér könyv az első olyan jelentés, amely a mesterséges intelligenciának a szén-dioxid csúcsra és a szén-dioxid semlegességre gyakorolt ​​hatásával foglalkozik Kínában.

A szén-dioxid semlegesség elérése nagymértékben függ az alkalmazott technológiáktól, így a mesterséges intelligencia területén elért eredmények nagy lehetőségeket tartogatnak.

Példaként a közlekedési ágazatot tekintve az iparág szén-dioxid kibocsátása Kínában 2020-ban meghaladta az 1,04 milliárd tonnát, ami az ország teljes szén-dioxid kibocsátásának 9 százaléka. Az intelligens közlekedési lámpák bevezetése viszont nagyban javíthatja az utazás hatékonyságát és a lámpák segítségével elkerülhető lesz, hogy torlódás alakuljon ki az utakon. Egy 10 millió lakosú város esetén így akár 41 600 tonnával csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás mértéke.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük