100 kínai kézműves mester innovatív munkái egy felhő kiállításon

A 2021-es Vállalkozói Fórumon a közelmúltban indult „100 kínai kézműves mester innovatív munkáiról” szóló felhőkiállítás, amely modern módon mutatja be a kínai művészet és kézművesség egyedülálló varázsát.

Huang Yangming, a dongyangi önkormányzat alelnöke szerint a panoráma roaming technológiát használva a helyszíni élmény szimulálására a felhőkiállítás lehetővé teszi, hogy bárki bármikor, bárhol, egy kattintással élvezhesse a fafaragás remekműveit.

A kiállítás a kézműves szellemiséget mutatja be országszerte híres művészekkel, valamint műveikkel, amelyek a Kínai Kommunista Párt (CPC) századik évfordulóját és eredményeit ünneplik, miközben kifejezik a nemzeti jólét és a nemzeti megfiatalodás iránti vágyukat – mondta Huang.

A Kínai Művészeti és Kézműves Társaság és Dongyang város önkormányzata által közösen indított felhőkiállítás, amely a Xinhuanet, a Xinhua Silk Road és a Xinhua Finance webhelyeken szerepel, öt részből áll: előszoba, előtér, szoborterem és kerámiaterem. Ezek a helyiségek különböző kategóriákra oszthatóak azalapján, hogy mit mutatnak be, pl. szobrászat, kerámia, hímzés, fémművészet, bambuszszövés, amelyek nemcsak erős helyi sajátosságokat hordoznak, hanem teljes mértékben bemutatják az új mesterségeket, új technikákat, új anyagokat és a kortárs művészet és kézművesség új ötleteit.

A kelet-kínai Csöcsiang tartomány Dongyang városa régóta híres művészetéről és kézművességéről, olyan címekkel büszkélkedhet, mint a „kínai mahagóni (faragó) bútorok fővárosa” és „a világ fafaragásának fővárosa”. Nemzeti szellemi kulturális örökség védelmét célzó projektek egyikeként a Dongyangi fafaragás a város névjegykártyája lett, és a világ hagyományos kínai kultúráját mutatta be, olyan nemzetközi eseményeken keresztül, mint a Kínai Nemzetközi Import Expo és a G20 Hangzhou csúcstalálkozó.

Dongyang nagy jelentőséget tulajdonít a művészeti és kézművesipar fejlesztésének – mondta Huang, megjegyezve, hogy jelenleg több mint 1300 fafaragó mahagóni bútoripari vállalkozás működik a városban. 2020-ban a teljes ipari lánc teljes kibocsátási értéke elérte a 63 milliárd jüant, mondta Huang.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük