Kezdetét vette a 3. Kína-Oroszország Energia Üzleti Fórum

Hosszas előkészületet követően hétfőn kezdődött a harmadik Kína-Oroszország Energia Üzleti Fórum elnevezésű rendezvény, amely egyszerre két helyszínen – Pekingben és Moszkvában – is zajlik. A fórum előadásaihoz online is csatlakozhatnak a résztvevők.

Kína és Oroszország között folyamatosan nő a földgáz-, szén- és villamosenergia-kereskedelmi volumene, ami rendkívül pozitívan hat Kína energiaellátásának biztosítására – adta hírül a Kínai Energiaügyi Hivatal.

Az idei év első három negyedéve alatt a Kína és Oroszország közötti energiakereskedelem elérte a 34,9 milliárd dollárt, ami a teljes kétoldalú kereskedelem 34,3 százalékát tette ki. A két ország közötti földgáz- és szénkereskedelem volumene éves összehasonlításban több mint 60 százalékkal, míg az energiakereskedelem 1,4 százalékkal, 2,38 milliárd kWh-val nőtt előző év azonos időszakához képest – mutatták ki az adatok.

A Kína és Oroszország közötti villamosenergia-kereskedelem 1,64 milliárd kWh-ra nőtt a negyedik negyedévben az eredetileg tervezett 700 millió kWh-hoz képest, és a teljes éves adat várhatóan eléri a 4 milliárd kWh-t, ami közel egyharmadával több, mint az egy évvel korábban mért érték.

A két ország olyan energetikai projektekben is együttműködik, mint a Tianwan atomerőmű és az épülő Xudabao atomerőmű.

Emellett mindkét fél vállalkozásai aktívan részt vesznek ipari együttműködésekben az olaj- és gázkémiai ipar, a földgáz-energiatermelés, a megújuló energia és a technológiai innováció területén.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük