Kína megerősíti a magánvállalkozások hitelezési támogatását

Kína tovább növeli a magánszektor hitelezési támogatását, a magánvállalkozásoknak nyújtott új hitelek 2021 első 10 hónapjában elérték az 5 billió jüant (körülbelül 782 milliárd amerikai dollárt) – közölte Kína vezető banki és biztosítási tevékenységeket szabályozó hatósága.

Ez az összeg a 10 hónap alatt nyújtott összes új vállalati hitel 53,5 százalékát tette ki, és 1,8 százalékponttal magasabb az év eleji számnál – derült ki a Kínai Bank- és Biztosítófelügyeleti Biztosság (CBIRC) adataiból.

A banki pénzintézetek magánvállalkozásoknak nyújtott hitelállománya idén szeptemberben 53,1 billió jüan volt, ami 15 billió jüannal haladja meg a 2018-as év végi szintet.

Ugyanebben az időszakban a hitellel rendelkező magáncégek száma 25,84 millióról 77,62 millióra nőtt.

A magánvállalkozások finanszírozási költségei csökkentek. Az idei év első három negyedévében a magáncégeknek nyújtott új hitelek éves kamata 5,3 százalék volt, 1,6 százalékponttal alacsonyabb a 2018-as szintnél.

A CBIRC továbbra is szorgalmazza a magánvállalkozások pénzügyi szolgáltatásainak fellendítését célzó intézkedések végrehajtását, és sürgeti a bankokat és a biztosítókat, hogy folytassák szolgáltatásaik fejlesztését – mondta a bizottság szóvivője.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük