Thomas Bach NOB-elnök nyilatkozata az Olympic Review magazinnak

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke az Olympic Review legfrissebb számában úgy fogalmazott, hogy a pekingi téli olimpia a béke, a barátság és a szolidaritás jegyében fogja egyesíteni a világot.

Az Olympic Review a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos folyóirata, amely negyedévente jelenik meg angol, francia és spanyol nyelven, a legújabb, decemberi szám pedig kínai nyelven is elérhető. Bevezető beszédében Bach háláját fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a sikeres és biztonságos olimpiai játékok szervezésében: „Néhány hét múlva elkezdődik a 2022-es téli olimpia Pekingben, és most, amikor az utolsó előkészületek zajlanak, szeretnék köszönetet mondani a szervezőbizottságnak az idén végzett kiváló munkáért.”

Bach megjegyezte, hogy Peking az egyetlen olyan város a történelemben, amely nyári és téli olimpiát is rendez. „A pekingi olimpiai játékok sikeres megrendezése örökre megváltoztatja a téli sportok légkörét, összeköti a kínaiakat a világgal” – tette hozzá a sportvezető.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük