A Merck további 1 milliárd jüant fektet be a kínai elektronikai szektorba

A Merck, a németországi székhelyű tudományos és technológiai világ vezető vállalata szerdán bejelentette, hogy 2025-ig legalább egymilliárd jüant (körülbelül 157,51 millió USD) fektet be Kínában, főként az elektronikai szektornak, különösen a félvezetőgyártásnak.

Kai Beckmann, a Merck igazgatótanácsának tagja és a Merck Electronics vezérigazgatója szerint a Merck azért választja Kínát, mert a kínai piac az integrált áramkörök gyártásának leggyorsabban növekvő piacává válik szerte a világon.

A Merck úgy véli, hogy Kínában a félvezetőipar, valamint az általános elektronikus információs szektor jelenleg a fejlődés lehetőségekkel és potenciállal teli arany szakaszát éli, ezért szükséges lépés a vállalat számára a kínai piacra való bejutás.

A jövőbeli kínai befektetés három konkrét célt emel ki – mondta Beckmann, megjegyezve, hogy ezek közé tartozik egy sor helyi elektronikai anyagok gyártóbázis létrehozása vagy bővítése Sanghajban vagy a Jangce-folyó nagyobbik delta régiójában, valamint a helyi elektronikai anyagok ellátási láncának magas szintű kialakítása, valamint magas szintű K+F platformok kiépítésének támogatása az országban.

A németországi székhelyű vállalat az elmúlt tíz évben körülbelül egymilliárd jüanos befektetést hajtott végre a kínai elektronikai piacon. „A Merck Kínát nemcsak piacaként ismeri el, hanem a tehetségek és az innováció jövőbeli szülőhelyeként” – mondta Alan Gábor, a Merck China elnöke.

A jövőben Kína már nem a „világgyár” szerepét tölti be, hanem az innováció motorja lesz, különösen a digitális szektorban – mondta Gábor, hozzátéve, hogy a Merck már alig várja, hogy nemzetközi vállalattá váljon Kínában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük