A Kínában élő külföldiek is ünnepelik a Kínai Újévet

Gombóckészítés, kínai karakterek írása és hagyományos műsorok nézése – így ünnepelték a dél-kínai Hajkouban élő külföldiek a Kínai Újév beköszöntét.

A Kínai Újév vagy más néven a Kínai Tavaszi Fesztivál, az év legnagyobb ünnepe. Az újév előestéje – amely hasonlít a keresztény szentestére – az ünnepségsorozat legfontosabb eleme. A családok és a barátok összegyűlnek és együtt ünneplik az óév végét. A Kínában élő nemzetközi közösség is boldogan csatlakozik az ünnepléshez.

A hajnani szabadkereskedelmi kikötőben működő Hajkou Nemzetközi Iroda is számos programmal és workshoppal várja az érdeklődő külföldieket az újév alkalmából.

„Különböző műsorokat néztünk, játszottunk és hagyományos kínai ételeket készítettünk” – mondta az orosz Daria Lebedianskaia.

Daria közel 10 éve él Hajnanon, és jelenleg a Hainan College of Economics and Business projektmenedzsereként dolgozik. Mivel a férje kínai, a család minden évben megünnepli a Tavaszi Fesztivált. „Jó ok arra, hogy a család összejöjjön” – teszi hozzá Daria.

A Nemzetközi Iroda célja, hogy segítséget nyújtson a Kínában elő külföldieknek, akik így otthon érezhetik magukat– mondta Pi Jinyu, a Fu’an Talent Human Resources (Hajnan) vezérigazgatója. „Szolgáltatásokat nyújtunk és segítünk a különböző problémák megoldásában, például vízumproblémák vagy a munkahelyen felmerülő problémák esetén” – mondta.

Az iroda a külföldi tehetségek vállalkozásindításának jobb elősegítése érdekében négy hónapig tartó üzleti inkubációs képzést is kínál. A tanfolyamon közel 20 külföldi hallgató vett részt többek között az Egyesült Államokból, Oroszországból és Afrikából.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük