Nőhet a vasúti utazások száma a közelgő ünnepi időszakban

A csütörtökön megjelent hivatalos adatok szerint Kínában várhatóan 280 millió utas vesz majd igénybe vasúti szolgáltatást a közelgő Tavaszi Fesztivál alkalmából, ami, 28,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi ünnepi szezonhoz képest.

A 2022-es vasúti utasforgalom a 2019-es év azonos időszakának 69 százalékát tenné ki – derült ki az előrejelzések adataiból.

A Tavaszi Fesztivál alatt jelentkező utazási roham alatt várhatóan 35 millió repülőúttal kell majd számolni, ami szinte megegyezik a 2020-as és 2021-es adatokkal.

A koronavírus járványtól való félelem miatt a kínaiak egyre inkább az autós utazás mellett döntenek. Az adatok szerint a 2021-es kínai autópálya-forgalom jelentősen meghaladta a járvány előtti szintet, és a szám a becslések szerint továbbra is magas marad.

A Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó utazási roham várhatóan jövő év január 17-től február 25-ig tart. Általában ez az év legforgalmasabb időszaka Kínában.

A 40 napos utazási szezon, más néven Chunyunban alatt rengeteg kínai utazik, hogy újra találkozzon családtagjaival a kínai holdújév alkalmából, amely idén február elsejére esik.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük