Hagyományos malajziai ízek a Taobaon

Bazárok, bevásárlóközpontok és piacok – ezek azok a helyek, amelyeket a malajziaiak a kínai újévre készülve felkeresnek.  A koronavírus világjárvány hatására azonban az újév ünnepléséhez szükséges kellékeket egyre inkább online szerzik be az emberek.

A legkeresettebb termékek közé tartozik a Swee Len Food Industries „Mua Lao” és „Lao Huei” elnevezésű, házi készítésű édessége is.

A „Mua Lao” egy szezámmaggal bevont, míg a „Lao Huei” ropogós rizzsel bevont édesség. Ezeket a finomságokat eredetileg nászajándékba adták az ifjú házasoknak, az édes és örökké tartó szerelem jelképeként.

„Az e-kereskedelmi platformok segítségével mindenki számára elérhetőek a hagyományos recept szerint készült édességek, így tudjuk nagyapám emlékét sokáig megőrizni” – mondta a édességeket gyártó cég jelenlegi tulajdonosa.

A holdújév hagyományos édességei és ételei az Alibaba tulajdonában lévő online vásárlási platformon a Taobaon is megtalálhatóak. Kína legnépszerűbb e-kereskedelmi platformját 2003-ban indították el és mára a világ egyik leglátogatottabb weboldala lett.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük