Kína 20 000 meteorológiai léggömböt exportál Afrikába

Összesen 20 000, egy kínai cég által gyártott meteorológiai ballont osztottak szét 16 afrikai országban felső légi meteorológiai megfigyelésre.

A termék működési magassága 20 százalékkal magasabb, mint a jelenleg Beninben és Mauritiusban használt meteorológiai léggömböké – közölte a gyártó, a Zhuzhou Rubber Research & Design Institute Co., Ltd.

A magasabb tengerszint feletti magasság pontosabb adatokat jelent a szél sebességére, hőmérsékletére és páratartalmára vonatkozóan, ami segít az afrikai országoknak abban, hogy javítsák az időjárási katasztrófák megelőzésének és kezelésének képességét.

Ezeket a ballonokat használják a meteorológiai megfigyelések 75 százalékához Kína felső légkörében. A terméket a Meteorológiai Világszervezet beszerzési osztálya, valamint külföldi meteorológiai kutatóintézetek, egyetemek és kormányzati szervek is elismerték.

A vállalat évente több mint 130 000 léggömböt exportál több mint 40 országba és régióba, köztük Malajziába, Indonéziába, Mongóliába, Indiába és Törökországba.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük