A kínai Guangxi multimodális szállítási szolgáltatást indít a határokon átnyúló e-kereskedelem számára

Az 1,62 millió jüan értékű exportáru, amely március 19-én hagyta el Kínát a kínai Kuanghszi-Csuang  autonóm régióban található Csincsou kikötőjén keresztül, lett az első multimodális szállítási szolgáltatás a határokon átnyúló e-kereskedelem számára az Új Nemzetközi Szárazföldi-Tengeri Kereskedelmi Folyosón – írja a Guangxi Daily hétfőn.

A szállítmány olyan árukat tartalmaz, mint például mobiltelefon-kiegészítők, ruházati cikkek és háztartási cikkek, amelyeket közúton szállítottak Qingzhou kikötőjébe a Quinzhou Átfogó Vámövezetből, majd tengeren továbbhaladtak Vietnamba.

Az Új Nemzetközi Szárazföldi- Tengeri Kereskedelmi Folyosó kereszteződéseként Qingzhou kikötője a világ 106 országában és régiójában található 311 kikötőhöz kapcsolódik. Ez az újonnan elindított exportlogisztikai szolgáltatás Nanning azon erőfeszítéseinek példája, hogy kihasználják Qingzhou kikötőjének kényelmes elhelyezkedését, és testreszabott szállítási szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek stabilabbak, hatékonyabbak és kényelmesebbek az ASEAN-országokba exportáló e-kereskedelmi vállalatok számára.

A feltörekvő iparágakkal a határokon átnyúló e-kereskedelem egyre nagyobb támogatást kap. A vámhatóság az innováció előmozdítására és a vámkezelés optimalizálására törekszik a határokon átnyúló e-kereskedelem számára. A nanningi vámhivatal szerint a most bevezetett új multimodális szállítási szolgáltatás több logisztikai lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak, valamint időt és költséget takarít meg a szállítással és a vámkezeléssel kapcsolatban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük