Jót tett a gazdaságoknak a szabadkereskedelmi megállapodás

A Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség (RCEP) év eleji hivatalos hatálybalépésével az RCEP-megállapodás számtalan gazdasági előnnyel járt Kína számára.

A kínai vámhivatal legfrissebb adatai szerint az idén januártól júniusig tartó időszakban éves szinten 5,6 százalékkal nőtt a kereskedelem volumene Kína és az RCEP tagállamai között. Ugyanebben az időszakban a kínai nemzeti kereskedelemösztönző hatóság 56 800 RCEP származási bizonyítványt bocsátott ki, összesen 2,732 milliárd USA dollár értékben.

A santungi RCEP vállalati szolgáltató központ digitális technológia alkalmazásával tovább egyszerűsítette a vállalkozások származási bizonyítványainak kiadási folyamatát, lerövidítette a tanúsítványok felülvizsgálati eljárásait, és javította az exportra szánt áruk vámkezelésének hatékonyságát.

Mivel a világ legnagyobb szabadkereskedelmi megállapodása ez év elején lépett életbe, a megállapodás folyamatosan lendületet adott a globális gazdasági fejlődésnek is, és várható a jövőben is, hogy tartós életerőt ad a globális kereskedelemnek.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.