Liaocseng a magyarok otthona is

” Közép- és Kelet-Európa otthona” néven egy átfogó szolgáltatási platform indult a „Kelet Velencéjében” Liaocsengben.  Ez nemcsak Kína és a kelet-közép-európai országok együttműködését szolgálja, hanem egyben a közép-kelet-európai áruk értékesítési ablaka is. Emellett a diplomáciai küldöttek nemzetközi üzleti központja, továbbá testvérvárosok közötti csere- és együttműködési platform,  közép-kelet-európai oktatási és kulturális élményközpont, valamint kétoldalú kereskedelmi szolgáltató bázis is. 

A kezdeményezés a gyönyörű Liaocseng  kiemelt kulturális értékeit és Közép-Kelet-Európa népszokásait integrálta egymásba meglehetős sikerrel. Az egyedülálló, de mégis jellegzetes termékekre, a klasszikus kultúrákra alapozva olyan kiemelt tematikus csereesemények rendszeres helyszíne is, mint az Élelmiszerfesztivál vagy éppen a Művészeti Fesztivál és Stíluskiállítás.Ezzel egy újfajta  turizmus első mérföldkövét tette le Liaocseng óvárosában.  Tulajdonképpen egy új üzleti formát és új légkört teremtettek ezzel a kulturális integrációhoz.

Ráadásul ez egy komoly esély Liaocseng számára is, hogy határozottan megragadja a platform előnyeit és magyar testvérvárosával Pakssal sokkal aktívabban kommunikáljon és elősegítse a két város, valamint az országok közötti együttműködést. 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük