Nepáli vízierőmű projekt

Santung tartomány állami tulajdonú vagyonfelügyeleti és igazgatási bizottsága szerint a Shuifa Group által beruházott és épített, több üzemi felülettel rendelkező nepáli Rasuwa Bhotekoshi vízerőmű építési munkái javában zajlanak.

A Rasuwa Bhotekoshi vízerőmű Bhote Koshi jobb partján, Nepál középső részén található, mintegy 140 kilométerre északnyugatra Nepál fővárosától, Katmandutól.

Az erőmű beépített teljesítménye 120 MW, tervezett éves átlagos energiatermelési kapacitása pedig 692 millió kWh lesz, amelyet főként Nepál központi régiójába szállítanak majd. Az erőmű üzembe helyezése után várhatóan évente átlagosan 664 millió kWh villamos energiát ad el, és átlagosan 39,865 millió amerikai dollár éves bevételt termel majd az árameladásokból.

A Rasuwa Bhotekoshi vízenergia-projekt, mint a legnagyobb nepáli kínai vállalat által épített vízenergia-projekt, az Öv és út keretprogram egyik kulcsfontosságú projektje lett.

A projekt befejezése nagymértékben enyhíti a nepáli elektromosság nyomását, valamint segíti a helyi gazdasági fejlődést és javítja az emberek megélhetését a Rasuwa régióban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük