Masszív növekedésben a kínai szabadkereskedelmi övezetek

A Kereskedelmi Minisztérium szerint a kínai szabadkereskedelmi övezetek (FTZ-k) gyors külkereskedelmi és beruházási növekedést regisztráltak az idei év első három hónapjában.

Az ország 21 szabadkereskedelmi övezetének teljes külkereskedelme 1,8 billió jüant (mintegy 260,5 milliárd dollárt) tett ki ebben az időszakban, ami 6,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban – mondta Shu Jueting szóvivő egy sajtótájékoztatón.

Shu szerint ez a növekedési ütem 1,8 százalékponttal haladja meg az országos szintet.

A szóvivő elmondta, hogy a ténylegesen használt szabadkereskedelmi övezetekbe a közvetlen külföldi befektetések 22,1 százalékkal 71,9 milliárd jüanra nőttek az egy évvel korábbihoz képest.

A szabadkereskedelmi övezetek országszerte sokoldalú erőfeszítéseket tettek a külkereskedelem és a befektetések fellendítésére, beleértve az intézményi innováció ösztönzését, a domináns iparágak támogatásának növelését, a szolgáltatások javítását és a logisztikai duguláselhárítást – mondta Shu.

Shu azt is hozzátette, hogy a minisztérium különféle tevékenységeket szervez annak érdekében, hogy a hazai és külföldi vállalkozások többet tudjanak meg a kínai szabadkereskedelmi övezet politikájáról, és megosszák a jövőbeli fejlődés lehetőségeit.

Kína 2013-ban hozta létre első szabadkereskedelmi övezetét Sanghajban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük