A Siemens tovább bővül

A német Siemens ipari óriáscég 2023-ban világszerte 2 milliárd eurót (2,18 milliárd dollárt) fektet be gyártási kapacitásainak kiépítésébe és bővítésébe, ebből 140 millió eurót csak a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban – közölte a cég.

A Siemens Csengtuban, Szecsuán tartomány fővárosában tervezi digitális gyárának bővítését, és ezzel 400 új munkahelyet teremt. A cég szerint a terjeszkedés annak a stratégiának a része, hogy „Kína helyi növekedési lehetőségeit szolgálja ki Kína számára”.

A Siemens nem hozta nyilvánosságra központi kínai Digital Industries részlegének eladási adatait. A Handelsblatt című német lap szerint jóval több mint 2 milliárd euróra becsülik ezeket, és 2025-ig megduplázódnak.

„A Siemens kínai ügyfelei közül sok korán alkalmazza az új technológiákat, különösen a digitalizáció és a csúcstechnológiás gyártás területén” – áll a vállalat közleményében.

A cég adatai szerint 2022-ben a Siemens teljes eladása Kínában 9,6 milliárd euróra nőtt, ami 16 százalékkal több, mint az előző évben.

A Siemens emellett befektet egy új digitális kutatás-fejlesztési (K+F) innovációs központba Sencsenben, hogy „felgyorsítsa” a digitalizációt és teljesítményelektronikai technológiát alkalmazó mozgásvezérlő rendszerek fejlesztését.

Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta a vállalat kínai üzleti tevékenységének fontosságát.

„A kínai piac erős, és tovább fog növekedni” – mondta csütörtökön a Handelsblattnak. Egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy kihagyja ezeket a lehetőségeket – mondta.

Beruházási kampánya részeként a Siemens csütörtökön azt is bejelentette, hogy Szingapúrban 200 millió eurós költséggel új csúcstechnológiás gyárat épít a délkelet-ázsiai növekvő kereslet kielégítésére. (1 euró = 1,09 amerikai dollár)


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük