Kína mezőgazdasági tervei

Kína bemutatta első tervét a modern védett mezőgazdaság fejlesztésére, négy fő feladatot jelölve ki az ágazat számára a 2023-2030 közötti időszakban.

A Földművelésügyi és Vidékügyi Minisztérium és három másik kormányszerv által közösen kiadott stratégia azt jelzi, hogy a korszerű védett növénytermesztésnek energiahatékonynak és gépi üzemelésre alkalmasnak kell lennie, az állattenyésztés pedig hatékony és intenzív fejlesztésre épül – közölte a tárca. Csütörtök.

A terv szerint a halászat elsősorban az ökológiai akvakultúrára helyezi a hangsúlyt, a modern logisztikai létesítmények pedig a mezőgazdasági termékek tárolására, tartósítására és szárítására helyezik a hangsúlyt.

A terv leszögezte, hogy 2030-ra a védett mezőgazdaság gépesítési aránya, illetve a tudományos és technológiai fejlődés iparhoz való hozzájárulásának aránya elérheti a 60, illetve a 70 százalékot, és megépülnek a modern védett mezőgazdaság innovációs bázisai.

Az ország megerősíti szakpolitikai támogatását, és arra ösztönzi a társadalmi tőkét, hogy aktívan fektessenek be a modern védett mezőgazdaság fejlesztésébe olyan intézkedésekkel, mint például a beruházási támogatások és a speciális kötvények.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük