Emelkedett a mezőgazdasági termékek nagykereskedelmi ára

Emelkedtek a kínai mezőgazdasági termékek nagykereskedelmi árai  – derül ki a Földművelésügyi és Vidékügyi Minisztérium adataiból.

A kínai mezőgazdasági termékek nagykereskedelmi árindexe az időszak az elmúlt egy hét során 122,31 ponton állt, ami 0,28 ponttal magasabb az előző héthez képest, és 3,65 ponttal nőtt az előző évhez képest a minisztérium szerint.

A sertéshús, a kínai alaphús átlagos nagykereskedelmi ára hétről hétre 0,7 százalékkal csökkent, ami 9,7 százalékos csökkenést jelent 2022 azonos időszakához képest. A tojás ára hétről hétre 0,3 százalékkal csökkent, ami 1,6 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Ugyanebben az időszakban a kormány által nyomon követett 19 kulcsfontosságú zöldségféle átlagos nagykereskedelmi ára 0,3 százalékkal emelkedett az előző héthez képest, míg a hat kulcsfajta gyümölcsé hétről hétre 1,9 százalékkal emelkedett.

A nagykereskedelmi árindexet több mint 200 mezőgazdasági nagykereskedelmi piac adatai alapján állítják össze. Naponta frissül az áruk árindexeinek súlyozott átlaga alapján, beleértve a zöldségeket, gyümölcsöket, valamint a vízi és állati termékeket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük