A kínai tőkepiac vonzza a külföldi befektetéseket

A befektetési bankok és értékpapír-társaságok elemzői előrejelzései szerint Kína tőkepiaca, amelyet a felpörgetett politikák és nyitási intézkedések ösztönöznek, az idei év második felében továbbra is vonzza a külföldi befektetéseket.

Az év első felében feltűnő teljesítményt produkálva a tőkepiac 183,32 milliárd jüan (mintegy 25,44 milliárd amerikai dollár) értékű nettó nettó beáramlást regisztrált az adott időszakban, szemben az előző év azonos időszakában elért 71,8 milliárd jüannal. az Eastmoney.com pénzügyi információszolgáltató adatai mutatják.

Kína optimista gazdasági kilátásai, valamint a kínai tőkepiac jelentős növekedési téréből és az ország tőkepiaci további megnyitására irányuló törekvéseiből adódó erős vonzerő miatt az év második felében a külföldi befektetések fellendülése várható. az elemzők úgy vélik.

A Goldman Sachs befektetési bank előrejelzése szerint Kína ciklikus növekedési lendülete az év második felében várhatóan erősödik. A befektetési bank arra számít, hogy a tengerentúli alapok növelik befektetési előzményeiket a kínai tőzsdén, ha a kedvező politikák bevezetését követően javul a befektetői hangulat.

A jelenleg a tengerentúli alapok kezében lévő kínai részvények részesedése még mindig alacsony szinten van, miközben a külföldi alapok kínai kitettséggel szembeni kockázati étvágya magasabb a történelmi átlagnál – teszi hozzá.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük