Egy megye, ami a gombának köszönheti jólétét

Az ehető gombák termesztése terén végzett több mint 50 éves erőfeszítéssel a délkelet-kínai Fucsien tartományban található Gutian megye óriási sikereket arat-

2022-ben 910 000 tonna ehető gombát termelt Gutian megye. Ez 6,2 milliárd jüan (körülbelül 864,5 millió amerikai dollár) kibocsátási értéket jelent. Közülük a tremella-termesztés meghaladta a 385 000 tonnát, ami a világ össztermelésének több mint 90 százalékát teszi ki – áll egy hétfőn megjelent kék tanulmányban.

A megye az elmúlt ötven évben folytatta az ehető gombák termesztésének és termesztésének korszerűsítését. Tan Guoliang, a Gutian ehető gombák egyesületének vezetője szerint a digitalizáció és az intelligencia hullámát meglovagolva a Gutian tremellagyártása, logisztikája és értékesítése egyre nagyobb lendületet kapott, és egy szoros ipari klasztert alkot.

A Gutian’s tremella márkaértéke elérte a 8,991 milliárd jüant, a kínai ehető gombatermelő bázisok márkaértékének idén márciusban kiadott rangja szerint.

A tremellaipar stabil fejlődésének köszönhetően gazdálkodók ezrei kerültek ki a szegénységből. A megye 279 községe közül összesen 235 községben termelnek ehető gombát, az iparban mintegy 300 ezren dolgoznak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük