Egy falusi fésű világraszóló diadalmenete

A kelet-kínai Santung tartományban található Donggaoju faluban, amelyet „Kína fésűs falujaként” ismernek, a fésűkészítés több mint 300 éves múltra tekint vissza. Ding Mingven új életre keltette a falut  fésűkészítő üzlete révén.

Ding Mingwen jelentős szerepet játszott e szellemi örökség megőrzésében. Több mint 60 képzést tartott, több mint 300 embernek tanított fésűkészítési ismereteket. Eközben megalapította a Junan Megyei Szellemi Kulturális Kiállítási és Értékesítési Központot és a Donggaoyu Wooden Comb Cooperative-t. Ezek platformként szolgálnak a kulturális és turisztikai árutermelők számára termékeik bemutatására és eladására, elősegítik a cseréket, valamint elősegítik a kutatást és fejlesztést Junan megyében és azon kívül.

A kulturális innováció érdekében Ding megalapította a Linyi Queqiao Crafts Co., Ltd.-t, és megkezdte az élő közvetítést az e-kereskedelmi platformokon. Ez különféle fésűstílusok és -anyagok bevezetéséhez vezetett, és jelentősen kiterjesztette a Donggaoyu fafésűk márka befolyását.

Jelenleg a  termelés több mint 30 gyártóval bővült, több mint 3000 falusinak teremtve munkahelyet. Az éves termelés közel 50 millió fésű, ami Kína össztermelésének 70 százaléka. Ezeket a fésűket számos országba exportálják, beleértve az Egyesült Államokat, Kanadát, Japánt és Dél-Koreát, ami erőteljes lökést ad a falu gazdaságának.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük