Sanghaj külkereskedelme meghaladta a 2 billió jüant az első félévben

Az idei év első felében Sanghaj külkereskedelme éves szinten 11,4 százalékkal, több mint 2 billió jüanra (mintegy 280 milliárd dollárra) nőtt, ami rekordmagasságot jelent az év ezen időszakában – közölték a helyi vámhatóságok.

Figyelemre méltó, hogy a város magánvállalkozásai adták több mint a felét az időszak erőteljes külkereskedelmi növekedésének, ami arra utal, hogy a szektor importja és exportja 20,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – gyorsabban, mint a külföldről finanszírozott és az állami tulajdonú vállalatok.

Ez azt jelzi, hogy a sanghaji magánszektor összesen körülbelül 3,54 milliárd jüan import- és exportértéket termelt minden egyes nap az időszak során. Ez jól mutatja, hogy az ágazat a város folyamatos külkereskedelmi növekedésének fontos gyorsítójává vált.

A teljes exportból Sanghaj exportja több mint 846 milliárd jüant ért el az idei év első hat hónapjában, ami 15,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban, míg importja összesen 1,25 billió jüant tett ki, ami 9,1 százalékos növekedést jelent éves szinten.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük