A Volkswagen-csoport szép eredményei Kínában

A Volkswagen-csoport „szilárd eredményeket” ért el 2023 első felében, és erősíti stratégiai pozícióját Kínában – közölte Németország vezető autógyártója.

2023 első félévében a csoport bevételei 18 százalékkal 156,3 milliárd euróra (171,8 milliárd amerikai dollárra) nőttek. Ezt a vállalat szerint „jelentősen megnövekedett járműeladások Európában és Észak-Amerikában, valamint a továbbra is kedvező keverék és árképzés okozta”.

Az összes kiszállítás az első félévben 13 százalékkal, 4,4 millió járműre nőtt az előző év azonos időszakához képest. A Volkswagen Group China több mint 1,4 millió járművet adott, ami enyhe, 1,2 százalékos csökkenést jelent, de „a beszámolási időszak vége felé a fellendülés figyelemre méltó jelei mutatkoztak”.

„Észak-Amerikában élénkülnek az eladások, technológiai partnerségekkel erősítjük pozíciónkat Kínában, és ezen felül a teljesen elektromos járművek trendje jó irányba halad” – mondta Oliver Blume, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója (vezérigazgatója). nyilatkozatban.

Az akkumulátoros elektromos járművek (BEV) a kiszállítások 7,4 százalékát tették ki az első félévben, szemben az előző első félévi 5,6 százalékkal. Ezt a „pozitív tendenciát” megerősítette a második negyedévben az elektromos autók eladásainak 18 százalékos éves növekedése Kínában – közölte a csoport.

A Volkswagen-csoport minden márkájában 8-10 százalékos BEV-részesedést kíván elérni a 2023-as pénzügyi évben. A BEV-eladások részesedése a második félévben várhatóan növekedni fog a szezonális hatások és a jelentősen lecsökkent szállítási idők miatt. ”

A csoport szerdán közölte, hogy erősíti pozícióját a kínai autóipari piacon, mivel Volkswagen és Audi márkái kibővítik a kínai partnerekkel folytatott stratégiai együttműködést.

A Volkswagen-csoport jelenleg mintegy 700 millió amerikai dollár értékű tőkeemeléssel szerez 4,99 százalékos részesedést a kínai elektromos járművek startupban, az Xpengben. A csoport luxusmárkája, az Audi pedig stratégiai memorandumot írt alá kínai vegyesvállalati partnerével, a SAIC-cal, hogy tovább bővítsék meglévő együttműködésüket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük