Elégedettek a külföldi cégek Kínában

Egy friss felmérés szerint a Kínában működő külföldről finanszírozott cégek túlnyomó többsége elégedett az ország kedvező üzleti környezetével és magabiztos a kínai piacot illetően.

A piacra jutással, az adófizetéssel, a vitarendezéssel és a piaci verseny elősegítésével kapcsolatos üzleti környezetet széles körben üdvözlik az országban működő külföldi cégek – derül ki a Kínai Nemzetközi Kereskedelmi Tanács (CCPIT) által a második negyedévben végzett felmérésből. 2023-ból.

A megkérdezett külföldről finanszírozott vállalkozások közel 90 százaléka elégedett a fent említett üzleti környezettel – mondta Sun Xiao, a CCPIT egyik tisztviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A külföldi vállalatok optimisták a kínai fejlődésüket illetően, a válaszadók több mint 80 százaléka arra számít, hogy a befektetések megtérülése változatlan marad vagy növekedni fog 2023-ban – mondta a Sun.

A felmérés szerint az ilyen cégek kínai befektetéseit ösztönző fő tényezők a hatalmas piacméret, a preferenciális politika, valamint az ipari és ellátási láncok integritása.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük