Horvát szélfarm kínai segítséggel

A Senj Wind Farm, a Belt and Road Initiative (BRI) projektje a Horvátország és Kína kölcsönösen előnyös együttműködésének példája – mondta Luci Veljacic, a dél-horvátországi Grupa Company vezetője a közelmúltban.

„Számomra és cégem számára nagy megtiszteltetés volt, hogy részese lehettem a Senj Wind Farm projektnek” – mondta Veljacic, hozzátéve, hogy 2019 júliusában a Grupa Company szerződést ajánlott fel a biztonság- és egészségvédelem, valamint a tűzvédelem felügyeletére és végrehajtására. és a környezetvédelem a Senj Wind Farm projekt építése során.

A számos kedvezőtlen körülmény, köztük a rendkívül összetett hegyvidéki terep, a COVID-19 világjárvány, a hó, az erős szél és az építkezés során fellépő zivatar ellenére a kínai Norinco International Cooperation Ltd. (Norinco International) által vállalt Senj Szélfarm 2014-ben elkészült ütemtervben, és „munkássérülések, halálesetek vagy incidensek nélkül” – jegyezte meg Veljacic.

„Az építkezés során Horvátország és az Európai Unió (EU) minden jogszabályi előírását és minden biztonsági intézkedést maximálisan betartotta” – mondta Veljacic.

Veljacic üdvözölte a „kivételes” együttműködést a kínai féllel az építkezés során.

„Kivételes, szakmai és baráti együttműködésünk volt a Senj Wind Farm projekt összes kínai cégével és dolgozójával” – mondta, megjegyezve, hogy a nyelvi akadályok ellenére „sikeresen kommunikáltunk, tárgyaltunk, megoldottuk a napi problémákat és teljesítettünk. biztonságosan dolgozni.”

Ezen túlmenően: „A projekt során találtunk időt arra is, hogy szocializálódjunk, megismerjük a két ország kultúráját… beszélgettünk történelemről, zenéről, oktatásról, szokásokról és hasonlókról” – tette hozzá.

Veljacicra mély benyomást tett a kínai munkások kemény munkája és szakértelme az építési folyamat során.

„A projekt során a kínai munkások a legigényesebb munkát végezték, és kivételes szakértelemmel, professzionalizmussal, kitartással és technológiai fejlődésről tettek tanúbizonyságot” – mondta, hozzátéve, hogy ő és céges kollégái is sok segítséget kaptak a kínai mérnököktől, akik „mindig készen álltak.” szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal segíteni.”

A nyugat-horvátországi Adriai-tenger partján található, 2021 decemberében átadott Senj Wind Farm mintegy 530 millió kilowattóra (kWh) zöldáramot termel évente, és évente mintegy 460 000 tonnával csökkenti Horvátország szén-dioxid-kibocsátását.

Veljacic szemében a Senj Szélfarm értékes és fontos projekt nem csak Lika-Senj megye, hanem egész Horvátország számára is, mivel jelentősen hozzájárulhat a tiszta és megújuló forrásokból származó teljes éves villamosenergia-termeléshez, csökkentheti az elektromos áramot. behozatalát, és tovább mozdítják elő az alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlesztést.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük