Innovációs Fórum Sanghajban

A 2023-as sanghaji Pujiang Innovation Forumhoz kapcsolódó globális technológiai egyeztetési platform 25 milliárd jüan (körülbelül 3,5 milliárd amerikai dollár) értékű innovációs egyeztetési projektet ajánlott fel.

Több mint 2000 vállalkozás 3381 innovációs projektet regisztrált, amelyek nyitottak a tudományos csapatokkal vagy kutatóintézetekkel való technológiai együttműködésre – közölték a vasárnap Sanghajban hivatalosan megnyílt fórum szervezői. Ezek a vállalatok vállalták, hogy összesen 25 milliárd jüant fektetnek be ezekbe a projektekbe.

„A csúcstechnológiák megváltoztatják a klinikai orvoslást, és ezúttal több mint 10 innovációs igényt tettünk közzé, amelyek az olyan területekre összpontosítanak, mint az agy-számítógép interfész és a mesterséges intelligencia” – mondta Csang Lihong, a MicroPort, az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező orvosi eszközöket gyártó vállalat vezető tisztségviselője.

„Alig várjuk, hogy ötleteket cseréljünk a világ legkiválóbb technológiai munkatársaival, és közösen fejleszthessünk néhány exkluzív és kreatív új terméket a betegek igényeinek kielégítésére” – mondta Csang.

Csen Hongkai, a Sanghaji Tudományos és Technológiai Bizottság tisztviselője elmondta, hogy a Pujiang Innovation Forum első alkalommal indított globális kockázatitőke-konferenciát, amely a biomedicina, a mesterséges intelligencia és a fejlett gyártás három ágazatára összpontosít.

A konferencia több mint 1000 vállalkozói projektet, több mint 500 inkubációs szervezetet és több mint 200 befektetési intézményt vonzott világszerte.

A „Nyílt innovációs ökoszisztéma: Innováció a globális összeköttetésért” témájú 2023-as Pujiang Innovációs Fórumot a Tudományos és Technológiai Minisztérium és a sanghaji önkormányzat támogatja.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük