Tésztafigurák Santungból

Li  Tongcsong a tésztafigurák készítésének szellemi kulturális örököse, amely a Han-dinasztia idejére nyúlik vissza (i.e. 202-i.sz. 220). A kézművesség generációk óta öröklődik, a kínai kultúra és népművészet kulcsfontosságú részeként.

Az évek során a művészeti forma különböző iskolákká fejlődött, amelyeket különböző módon mutatnak be a különböző régiókban. Ebből a kelet-kínai Santung tartomány Linmu megyéje az egyik régió.

A linmu kézművesek nyálkás rizslisztet használnak különféle pigmentekkel fő összetevőként, de csak kézzel és egyszerű eszközökkel készítenek élethű figurákat. Munkáik sokféle témát ölelnek fel, a hagyományos témákkal, beleértve a madarakat, az állatokat, a virágokat.  A  kreatív alkotásokat kulturális elemekkel is feldobkák, mint például a Majomkirály és a Disznóc az „Utazás Nyugatra” című híres kínai regényből, Mu Guiying, a legendás hősnő.

A megye számos intézkedést fogadott el annak érdekében, hogy a hagyományos népművészet jobban megismerhető legyen a helyi lakossággal, így népszerűsítették a hagyományőrző fesztiválokon, bemutatták a tésztafigurákat, és ösztönözték a kézműveseket a tanításra, ami  fokozta a szellemi kulturális örökség fejlesztését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük