Erősödnek a kínai-argentin kapcsolatok

A Kína és Argentína közötti kétoldalú kapcsolatok erős növekedési lendületet mutattak, és Kína készen áll arra, hogy együttműködjön Argentínával a kapcsolatok folyamatos előrehaladása érdekében – mondta kedden a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Mao Ning szóvivő egy szokásos sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a RIA Novosti jelentése szerint Diana Mondino, Argentína megválasztott elnökének, Javier Milei vezető tanácsadója azt mondta, hogy leállítják a kínai kormánnyal való együttműködést.

„Az olvasottak alapján az ön nyilatkozata némileg eltér a RIA Novosti honlapján közzétett interjútól” – mondta Mao.

Mao rámutatott, Mondino az interjúban azt mondta, hogy a világ egy része félreérti Milei megválasztott elnök külpolitikáját.

Mao elmondta, Mondino azt is megemlítette az interjúban, hogy Kína Argentína fontos kereskedelmi partnere, és az újonnan megválasztott argentin kormány nagyra értékeli Kínával való kapcsolatait, különösen a két ország közötti üzleti kapcsolatokat.

Kína Argentína második legnagyobb kereskedelmi partnere és a mezőgazdasági termékek legnagyobb exportpiaca, Mao elmondta, hogy a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok erős növekedési lendületet mutattak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük