Klíma finanszírozási konferencia

A 2023-as Pearl Bay Nemzetközi Klíma Beruházási és Finanszírozási Konferenciát  tartják november 17. és 18. között.

A „Klímafinanszírozás egy jobb világért” témájú konferencia célja a zöld, alacsony szén-dioxid-kibocsátású szektor kiszolgálása egy sokszínű, nemzetközi finanszírozási szolgáltatási rendszer létrehozásával, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos iparágak fejlesztésének további előmozdítása Guangdong-Hongkongban.

A konferencia azt tervezi, hogy egy fő helyszínt Nansha-ban hoznak létre valamint tengerentúli alhelyszíneket Szingapúrban, Párizsban és Dubaiban.

A kormány, a nemzetközi szervezetek, a pénzintézetek és az agytrösztök képviselői megvitatják a zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlesztés és innováció új útját az éghajlatváltozásra válaszul.

Emellett a konferencia során számos tevékenység – például globális éghajlatváltozási válaszprojektek összegyűjtése, klímafinanszírozási és ipari fejlesztési jelentés, valamint klímabefektetési és finanszírozási központ – is elindul, amelyek bemutatják Kína klímabefektetési és -finanszírozási gyakorlatát, valamint Kína fellépése az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekre való reagálásban.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük