Komoly médiakapcsolatokat épít a Hszinhua

Fu Hua, a World Media Summit (WMS) ügyvezető elnöke és a Hszinhua hírügynökség elnöke szombaton megbeszéléseket folytatott számos nemzetközi sajtóorgánum vezetőjével a dél-kínai Kantonban.

A média vezetői — Ahmed bin Saeed Al Rumaihi, a Qatar News Agency (QNA) főigazgatója; Sakai Katsuhiko, a japán Jiji Press elnök-vezérigazgatója; Fahd bin Hassan Al Aqran, a szaúdi sajtóügynökség elnöke; Vugar Aliyev, az Azerbajdzsáni Állami Hírügynökség (AZERTAC) igazgatótanácsának elnöke; Koh Hyun Kohn, a Koreai Köztársaság Joongang Ilbo elnöke és ügyvezető szerkesztője Kínában voltak ezidőtájt. .

Üdvözölve a média vezetőit, Fu kijelentette, hogy a csúcstalálkozó a világjárvány utáni legnagyobb offline médiafórum, amelyet Kínában hívtak össze, valamint a globális média nagy eseménye.

Fu kijelentette, hogy a Hszinhua kész a csúcstalálkozó témájára összpontosítani: „A globális bizalom növelése, a médiafejlesztés előmozdítása” a médiavendégekkel, és közösen megvitatják, hogyan tud a globális médiaipar megbirkózni a globális kihívásokkal, és hogyan járulhat hozzá a világ békéjéhez, jólétéhez és fejlődéséhez.

Ahmed bin Saeed Al Rumaihi elmondta, hogy a QNA nagyra értékeli a Hszinhuával kötött baráti együttműködést, és hajlandó kiterjeszteni együttműködésüket, hogy közösen felkarolják a lehetőségeket és leküzdjék a kihívásokat, elősegítve ezzel a barátságot Katar és Kína népei között.

A Jiji Press és a Hszinhua közötti hosszú távú és eredményes együttműködést dicsérve Sakai Katsuhiko elmondta, hogy a Jiji Press kész további erőfeszítéseket tenni a kínai és japán népek közötti kölcsönös megértés fokozása és az ázsiai béke megőrzéséhez való hozzájárulás érdekében.

Fahd bin Hassan Al Aqran megjegyezte Kína kulcsfontosságú szerepét a nemzetközi ügyekben, és kifejezte a Szaúd-Arábia Sajtóügynökség hajlandóságát a Hszinhuával folytatott eszmecserék erősítésére, a gyakorlati együttműködés erősítésére a különböző területeken, hogy jobban szolgálja a két ország közötti kapcsolatok fejlődését.

Vugar Aliyev megjegyezte, hogy az AZERTAC és a Hszinhua közötti együttműködés 20 évvel ezelőtti létrehozása óta gyümölcsöző eredmények születtek, és az AZERTAC továbbra is aktív szerepet fog játszani a WMS-mechanizmusban.

Koh Hyun Kohn, a Joongang Ilbo nevében reményét fejezte ki, hogy elmélyítik a két- és többoldalú eszmecserét a Xinhuával a két ország közötti barátság és a régió közös fejlődésének előmozdítása érdekében.

Az 5. WMS, amely december 2. és 8. között zajlik Kantonban és Kunmingban, 101 országból és régióból több mint 450 résztvevőt gyűjt össze, köztük 197 mainstream média, agytröszt, kormányzati ügynökség, kínai diplomáciai képviselet képviselőit. valamint az ENSZ-ügynökségek és nemzetközi szervezetek.

A hét elején Fu találkozott a TASS orosz hírügynökség, a Kyodo News és a Reuters vezetőivel is Pekingben, valamint magas szintű találkozót tartott a Reuters, az Associated Press és az Agence France-Presse vezetőivel.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük