Csengtu a pénzügyek fővárosa

A pénzügyi szektor számos jól ismert szakértője gyűlt össze pénteken a Csengtuban, a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány fővárosában, a Csengtuban található kulturális mérföldkőnek számító Jiaozi Pénzügyi Múzeumban.

Csengtu hosszú múltra tekint vissza a pénzügyi innováció terén. Ezer évvel ezelőtt itt született meg a világ legkorábbi papírpénze, a Jiaozi

Csengtu szilárd pénzügyi iparági háttérrel rendelkezik, olyan nemzeti demonstrációs zónákkal, mint a Nemzeti Független Innovációs Demonstrációs Zóna és a Nemzeti Új Generációs Mesterséges Intelligencia Innovációs és Fejlesztési Demonstrációs Zóna, valamint gazdag tudományos és oktatási forrásokkal is. Ez egy álomfőváros és egy dinamikus város az innovátorok és vállalkozók számára – mondta Liang Kicsou, a Csengtu Városi Helyi Pénzügyi Szabályozási Hivatal igazgatója.

„Az elmúlt évek folyamatos erőfeszítései révén a váris pénzügyi technológiai fejlesztési rendszere és mechanizmusa folyamatosan fejlődött,pénzügyi technológiája jó fejlődési trendet mutat, magas aktivitással, jó növekedéssel és erős innovációval, befolyása  folyamatosan javul „tette hozzá Liang.

Li Cseng, a Központi Pénzügyi és Gazdaságtudományi Egyetem alelnöke úgy véli, hogy a pénzügyi technológiai innováció forrása a pénzügyi technológiai ökológiában rejlik. Ahhoz, hogy a pénzügyi szolgáltatások gyorsaság, szélesség és pontosság tekintetében a reálgazdaság javuljanak, folyamatosan javítani kell magának a finanszírozásnak a minőségét, és jobban ki kell szolgálni a reálgazdaságot az új technológiák, például a mesterséges intelligencia integrálásával.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük