Virágzásnak indult Kína és Svájc turisztikai kapcsolata

Kína újonnan bejelentett Svájcra vonatkozó vízummentességi politikája a COVID-19 világjárvány nyomán növelte a két ország közötti idegenforgalmi áramlást – mondta hétfőn egy svájci vezető.

„Svájc Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalaként természetesen üdvözlünk minden akadályt, amely megkönnyíti az utazást” – mondta Daniela Chiani, a Svájci Turizmus Nagy-Kínáért felelős igazgatója a Xinhua-nak adott virtuális interjúban.

„2023 nagyrészt a világjárvány utáni átmeneti év volt. Nagyon várjuk 2024-et, az első normális évet 2019 után. Jelenleg körülbelül 1-1,2 millió éjszakára számítunk Kínából 2024-ben” – mondta Chiani.

A Switzerland Tourism adatai szerint a kínai turisták költöttek a legtöbbet a világjárvány előtt, átlagosan 380 svájci frankot (440 amerikai dollárt) fizettek ki fejenként naponta.

Kína január 15-én bejelentette, hogy egyoldalú vízummentességi politikát alkalmaz Svájccal szemben. Eközben a svájci fél több vízumkönnyítést biztosít a kínai állampolgárok, valamint a Svájcban befektető kínai vállalatok számára.

A Kína és Svájc közötti diplomáciai kapcsolatok jövő évi felépítésének 75. évfordulóján a két ország megragadja a lehetőséget, hogy erősítse az emberek közötti kapcsolatokat – jelentette ki Li Csiang kínai miniszterelnök és Viola Amherd, a Svájci Államszövetség elnöke a találkozót követően. a svájci fővárosban.

A világjárvány előtt a több mint nyolcmillió lakosú, tengerparttal nem rendelkező alpesi ország nyáron és télen egyaránt a kínai turisták kedvenc úti céljai közé tartozott.

A kínai piacot idén megcélzó új kezdeményezésekre vonatkozó kérdésre Chiani azt mondta: „A világjárvány évei alatt a kínai fogyasztók ízlése nagyon változatossá vált. Biztosak akarunk lenni abban, hogy különböző kampányokkal minden igényt megcéloztunk.

A Switzerland Tourism az ország nemzeti marketing és értékesítési szervezete, 35 irodával 23 országban. Kínában 26 éve van jelen.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük