Árindex optimalizálás

A Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság Ármegfigyelő Központja és a Hszinhua Hírügynökség Kínai Gazdasági Információs Szolgálata (CEIS) által közösen összeállított Kínai Price-Hszinhua kokszszén árindex felülvizsgálata és optimalizálása a közelmúltban sikeresen befejeződött.

Az index optimalizálásának célja az index tudományosságának, pontosságának és érzékenységének növelése, valamint pontosabb árjelzési referencia biztosítása a piac, a vállalatok és a kormányzati szervek számára.

Ez az optimalizálás azon adatforrások gazdagításán és fejlesztésén alapul, amelyek főként a Shanxi Coking Coal & Coke International Trading Center „Coking Coal Online” e-kereskedelmi platformjának szerződéses adataiból származnak.

Az újonnan felülvizsgált index országos szintű kokszszén árindexként egyrészt közép- és hosszú távú szerződéseket tükrözhet, elősegítve a kokszszén piacának stabilizálását.

Másrészt a módosított index érzékenyen képes tükrözni a piaci gyors ingadozásokat, árjelző szerepet tölt be a piac számára.

A próbaüzem során az optimalizált index hatékonyan, időszerűbben és pontosabban tudja tükrözni a piaci információkat, mivel ingadozása alapvetően összhangban maradt a piaci ártrendekkel, a licit index pedig bizonyos időszakokban valamivel korábban reagált a piaci árváltozásokra, mint társai.

Úgy tudni, az optimalizálás elsősorban az index súlyának frissítését és a minta összetételének módosítását, a licit-index piaci igényeknek megfelelő átalakítást, az indextermékrendszer további gazdagítását, valamint a szerda helyett pénteki megjelenési idő módosítását foglalja magában.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük