Kambodzsa még több kínai turistát szeretne

Egy kambodzsai vezető turisztikai tisztviselő elmondta, hogy a délkelet-ázsiai ország szívesen lát több nemzetközi turistát, különösen a kínaiakat, hangsúlyozva, hogy jelenlétük létfontosságú a világjárvány utáni turisztikai ágazat újjáélesztéséhez.

Tang Sochetkresna, a Preah Sihanouk Tartományi Turisztikai Minisztérium igazgatója reméli, hogy több külföldi turista keresi fel Preah Sihanouk tengerparti tartományát, amely az egyik legfontosabb turisztikai célpont a királyságban.

„Szeretnék felkérni Kína, valamint az európai és az ASEAN országok kormányait, hogy ösztönözzék a légitársaságokat arra, hogy a járványkorszak alatti felfüggesztésük után újra indítsák a közvetlen járatokat Kambodzsába” – mondta vasárnap a Hszinhua-nak.

Sochetkresna elmondta, hogy a királyság is alig várja, hogy a kínai befektetők visszatérjenek Preah Sihanouk tartományba.

Preah Sihanouk jó fizikai infrastruktúrával, potenciális természeti erőforrásokkal, nemzetközi tengeri kikötővel és Phnom Penh fővárosával összekötő gyorsforgalmi úttal rendelkezik.

„Ennél is fontosabb, hogy gyönyörű öbleink és szigeteink vannak, szabványos turisztikai szolgáltatásokkal a nemzetközi turisták számára” -.Az újévi ünnep alatt felkészültünk arra is, hogy a nemzetközi turistákat légi úton üdvözöljük Preah Sihanoukba, és hagyományos ügetéssel és hagyományos Chhay Yam tánccal vagy dobtánccal köszöntjük őket a Sihanouk Nemzetközi Repülőtéren” – mondta.

Hun Manet kambodzsai miniszterelnök a múlt hónapban azt mondta, hogy az országba 2023-ban 5,45 millió nemzetközi turista érkezett, ami 3,08 milliárd amerikai dollár bruttó bevételt jelent.

„Reméljük, hogy a Kambodzsába érkező nemzetközi turisták száma 2025-re meghaladja a járvány előtti szintet” – mondta.

A turisztikai minisztérium szerint a világjárvány előtti időszakban a királyság 6,6 millió nemzetközi turistát regisztrált 2019-ben, és 4,92 milliárd dollár bevételre tett szert.

A turizmus egyike a kambodzsai gazdaságot támogató négy pillérnek.

A királyság az északnyugati Siem Reap tartományban található Angkor Régészeti Parkról híres. Emellett 450 km-es érintetlen tengerpartja van, amely Preah Sihanouk, Kampot, Kep és Koh Kong négy délnyugati tartományán húzódik.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük