Nagy siker a Kína-Laosz vasút

Egy éve indult el a határon átnyúló személyszállítás a Kína-Laosz vasútvonalon, amely hozzájárul Laosz társadalmi-gazdasági fejlődéséhez, erősíti a regionális összeköttetést, valamint stabil dinamikát biztosít a Laosz és Kína közötti gazdasági együttműködéshez.

A Kína-Laosz Vasút 2023. április 13-án kezdte meg a határon átnyúló személyszállítást. Azóta a vasút egyre több nemzetközi utazó számára vált a preferált közlekedési eszközzé megfizethetőségének, kényelmének és kényelmének köszönhetően.

A Laos-China Railway Co., Ltd. (LCRC) szombaton közzétett adatai szerint a Kína-Laosz Vasút eddig 110 962 határon átnyúló utasutat bonyolított le, ebből 55 532 beutazó és 55 430 kiutazó utas.

A Kína–Laosz vasút, amely a laoszi fővárost, Vientianét köti össze Kunminggal, a délnyugat-kínai Jünnan tartomány fővárosával, nagy előnyökkel járt a laoszi nép számára, és új utat nyitott Laosz fejlődése és jóléte előtt.

„Nagyon örülök, hogy a határon áthaladó vonat az üzletemberek, a turisták és a diákok könnyebben, gyorsabban és biztonságosabb utazását segíti elő. A vasút az indulás óta jelentősen megerősítette a személyszállítást, nagyban megkönnyítette az utazást és elősegítette a turizmus népszerűsítését Laoszban. hogy több befektetőt vonzzon Laoszba” – mondta a Hszinhua-nak az LCRC Vongthong Souphanthong főmérnök-helyettese.

Suanesavanh Vignaket laoszi információs, kulturális és turisztikai miniszter szombaton azt mondta a sajtónak, hogy jelentősen megnőtt a Laoszba látogató kínai turisták száma a Kína-Laosz Vasút nemzetközi személyszállítási szolgáltatásának egy évvel ezelőtti megnyitása után.

2023-ban a kínai látogatók száma 641 314-re nőtt a 2022-es körülbelül 45 000-ről. Eközben Laosz több mint 242 000 kínai turistát fogadott 2024 első három hónapjában, mondta Suanesavanh.

„A határon átnyúló személyszállítási szolgáltatás elindítását történelmi eseménynek tekintik, amely hozzájárul a laoszi és a kínai kormány közötti együttműködéshez” – tette hozzá.

A kínai és laoszi vasúti hatóságok szombaton újabb vonatpárt indítottak a Kína-Laosz Vasút nemzetközi személyszállítási szolgáltatására. A vonatpár a kínai Hszishuangbanna és a laoszi Luang Prabang, két népszerű turisztikai célpont között közlekedik.

Chahwiwan Saelio, egy thaiföldi utas azt mondta a Xinhua-nak: „Ez az első alkalom, hogy a határokon átmenő vonattal utazom. A családommal Hszishuangbannába megyünk nyaralni.”

„Azért választottuk a vonatozást, mert úgy gondoljuk, hogy kényelmes és gyors. És utazás közben is gyönyörködhetünk a gyönyörű tájban” – mondta.

„Nagyon örülök, hogy a Kína-Laosz Vasút megnyitotta határon átnyúló személyszállítási szolgáltatását. Úgy gondolom, hogy ez megváltoztatta Laosz számára a turizmust, és zökkenőmentes áru- és utasszállítást biztosít” – mondta a 22 éves Sinhnoy Phommavicsit. Luang Prabang tartományban élő férfi – mondta szombaton a Hszinhua-nak.

2021 decemberében kezdte meg működését a Kína-Laosz Vasút, amely a magas színvonalú Belt and Road együttműködést bemutató projekt. A vasút hozzájárul Laosz azon céljának eléréséhez, hogy tengerparttal nem rendelkező országból szárazföldi csomóponttá alakuljon.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük