Kínai buszflotta Máltán

A máltai tömegközlekedési rendszer szerdán 30 új, Kínában gyártott King Long busszal bővítette flottáját, hogy megfeleljen a növekvő számú utas igényeinek.

A Máltai Tömegközlekedés (MPT) több mint 8 millió eurót (8,5 millió USD) fektetett be az új buszokba, amelyek Euro 6-os dízeltechnológiával, USB-töltőkkel és ingyenes wifivel vannak felszerelve.

Az új buszokat Chris Bonett közlekedési, infrastrukturális és közmunkaügyi miniszter, valamint az MPT elnöke, Felipe Cosmen indította útjára.

Bonett szerint a beruházás a megbízható és fenntartható közlekedési lehetőségek iránti folyamatosan növekvő keresletet tükrözi országszerte. A hivatalos statisztikák szerint az idei év első három hónapjában 19 százalékkal nőtt az autóbusszal utazók száma az előző év azonos időszakához képest, 2024 első három hónapjában összesen 17,2 millió utas volt.

Bonnett szerint 2025 végéig 120 teljesen elektromos, nulla károsanyag-kibocsátású autóbusz bevezetését is tervezik. Ezek a jelenlegi dízelmotoros autóbuszok helyébe lépnek, ami a közlekedési szektor szén-dioxid-kibocsátásának jelentős csökkenését eredményezheti – tette hozzá.

A múlt héten Málta egyik vezető magántulajdonban lévő turisztikai fuvarozója, a Zarb Coaches Ltd. négy, teljesen elektromos Yutong autóbusszal is bővítette flottáját.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük