Kulturális innovációk Délnyugat-Kínában

Csiandongnan Miao és Dong Autonóm Prefektúra  Délnyugat-Kínában innovatív módszereket alkalmazott színes etnikai kultúrája védelmében és továbbvitelében.

A prefektúrában több mint 40 etnikai kisebbség él, amelyek a 4,89 milliós lakosságszám több mint 80 százalékát teszik ki.

A szellemi kulturális örökség projektjeinek védelme érdekében a prefektúra az elmúlt években arra törekedett, hogy örökös csapatokat építsenek ki, és az ilyen projekteket az iskolákban is népszerűsítsék. Jelenleg az ilyen projektek reprezentatív örököseinek száma országos, tartományi, prefektúra és megyei szinten a prefektúrában rendre 48, 170, 394 és 4013. Tartományi, prefektúra és megyei szinten 323 bemutató iskola csatlakozik a szellemi kulturális örökség iskolákba való terjesztésének programjához.

A prefektúra sikeresen létrehozta azt a zónát, amelyet 2023-ban hivatalosan is nemzeti kulturális és ökológiai védelmi övezetté nyilvánítottak. Szabályokat dolgozott ki, és az övezetet különböző kulturális védelmi és öröklési területekre osztotta fel.

Fontosnak tartja továbbá a nemzetiségi és népi kézműves vállalkozások, műhelyek irányítását, támogatását, művelését, fejlesztését, a vállalkozások piaci innovációján keresztül a helyi etnikai kultúra öröklődésének, innovációjának és fejlődésének elősegítését.

Az adatok azt mutatták, hogy a prefektúrában megfigyelt etnikai és népi kézműves vállalkozások száma 2023-ban elérte a 102-t, amelyek összesített kibocsátási értéke meghaladta a 274,6 millió jüant – jegyezte meg Jang Jongfu, a fent említett kulturális és ökológiai védelmi övezet fejlesztési központjának vezetője.

A prefektúra a vidéki sporteseményekre is támaszkodott, hogy új modelleket és platformokat alakítson ki etnikai kultúrája terjesztésében.

A prefektúra a nemzetiségi kultúra és a sportesemények integrációja által vezérelve 2023-ban 78,7945 millió turistát fogadott, ami 25,75 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és a hivatalos adatok szerint 87,582 milliárd jüan átfogó idegenforgalmi bevételt ért el, ami 37,01 százalékkal több, mint egy évvel korábban. .


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük