COVID-19 nukleinsav-tesztlabort avattak Laoszban

Laosz fővárosában, Vientiane -ben, tartották a Kína által támogatott COVID-19 nukleinsav-tesztlaboratórium átadó és avató ünnepségét, pénteken

A Laosszal határos, délnyugat – kínai Jünnan tartomány vállalta a laboratórium építését és egy orvosi csapatot is küldött, hogy összeszereljék a berendezéseket és kiképezzék a helyi műszaki személyzetet. A legmodernebb technológiával és eszközökkel felszerelt laboratórium az ország nukleinsav-vizsgálati kapacitását napi 1000 emberre növeli.

Az átadó ünnepségen Xiang Fangqiang, a laoszi kínai nagykövetség tanácsadója elismerően beszélt a Kína – Laosz közötti járvány megelőzési és ellenőrzési együttműködés eredményeiről.

A közös jövő szellemére alapozva a kínai fél fokozza a Kína és Laosz közötti együttműködést a járványmegelőzés és szabályozás terén, elősegíti és előnyben részesíti a kétoldalú együttműködést a világjárvány utáni munka és termelés újrakezdése terén. Megvédi a 2 nép életét és egészségét, mondta Xiang.

Khamphone Phouthavong, a laoszi egészségügyi miniszter helyettese hangsúlyozta, a népe háláját Kína értékes segítségéért, a laboratórium megépítésében és a személyzet technikai felkészítésében, ezáltal Laosz hatékonyabban veheti fel a harcot a Covid – 19 elleni küzdelemben. A laosziak teljes mértékben ki fogják használni a laboratóriumot, és hozzájárulnak a járvány elleni közös küzdelemhez.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük